ДГ "Зора"
Детска градина в град Пловдив

29 ЮНИ - НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

„ 29 ЮНИ – НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА”  В ДГ „ЗОРА”

Темата за безопасност на пътя е широко застъпена в целогодишната ни работа с децата. Всички организирани ситуации, открити моменти и тематични празници в детската градина се провеждат с цел да обогатим културата на децата като участници в пътното движение и да формираме у тях трайни навици за безопасно поведение на пътя.

В началото на учебната година - 16 - 22 септември, Детска градина „Зора“ - град Пловдив отбеляза за поредна година „Европейската седмица на мобилността“.

Децата от всички групи :

  • активизираха своите знания за безопасно поведение на участниците в уличното движение;
  • наблюдаваха кръстовище и светофар „Пресечи улицата безопасно!“;
  • участваха в тематични дидактични и подвижни игри;

 

През м. февруари 2024г.  децата от ДГ “Зора” гледаха с интерес театралната постановка “Приказка за безопасното движение” на Театър “Слънчо”. Забавлявайки се, те си припомниха много полезни правила за уличното движение.

В края на учебната година, по повод „29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата”, в детското заведение се проведе много вълнуваща ссреща - Открит урок по „Безопасност на движението” с участието на полицейски инспектори от КАТ - Пловдив.

На площадката по БДП децата от детската градина показаха познаване на правилата за поведение на пътя, правилно пресичане на пешеходната пътека, пътните знаци и светофара.

А след заниманието всички показаха завидни умения по каране на своето любимо превозно средство.