ДГ "Зора"
Детска градина в град Пловдив

Материална база

Детска градина „ЗОРА“е общинска детска градина и използва двесамостоятелни масивни сгради, специално проектирани за детски градини – една четириетажна основна – на ул. „Д-р Никола Ковачев“7и една двуетажна сграда – на втори адрес – ул. „Паганини“1.

Детскотозаведениеразполага с отлична база, просторни помещения за различните групи, зали за игри и обучение, обширен двор с оборудвани детски площадки и модерни съоръжения за всяка група, съобразени с изискванията за безопасност и сигурност за живота и здравето на малките палавници. Помещенията са оборудвани спрямо европейските стандарти за работа с деца, за съответветните възрастови групи: самостоятелни занимални, всяка с място за игра, хранене, сън и санитарни възли.

В сградите са обособени помещения за занимания по физическа култура и спортни игри, музика, помещения за работа на Екипа за подкрепа на личностното развитие на децата и на логопеда.Към всяка от сградите има кухненски блок, оборудван със съвременна техника, която позволява използване на технологии за здравословно хранене.

Материалната база за децата е богата и разнообразна, а учителите работят със съвременни учебно-технически средства /компютри, лаптопи, мултимедийни проектори, интерактивни дъски,принтери и др./, осигурен е  интернет във всички групи.В детската градина има изградено видеонаблюдение за контрол на пропускателния режим.